Veteranencompetitie 2018 opgeschort

Zondag, 5 augustus 2018

De zomer is lang en en warm. Dat heeft invloed op de waterkwaliteit en daarmee op de visstand. Op maandag 30 juli jl. heeft een groep vrijwilligers de visplekken aan het Lateraalkanaal opgeschoond met het oog op de tweede helft van de veteranencompetitie welke op 7 augustus een vervolg zou krijgen.

Daarbij bleek dat er door het waterschap (Vechtstromen) reeds een bord was geplaatst om te waarschuwen voor botulisme.  Met als waarschuwing niet zwemmen, niet vissen en honden aangelijnd.

Dat was voor de veteranencommissie voldoende reden om de 2de competitiehelft voorlopig op te schorten. Zodra de waterkwaliteit het toelaat zal de wedstrijdreeks worden vervolgd.

Het onderwerp haalt geregeld de pers. Ook de voorzitter van Vislust is benaderd door Tubantia. Op vrijdag 3 augustus verscheen het volgende stuk in de krant.